Designed by: |
2017.10.06 - Przedszkolna szarlotka |
Zdradzamy sekretny przepis szefowej kuchni na przepyszną szarlotkę przedszkolną: ½ kg mąki
1 kostka masła
4 żółtka
1 szklanka cukru pudru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2, 5 kg jabłek ( 1 kisiel cytrynowy lub 2 łyżki bułki tartej)
1 łyżka cynamonu
Składniki na ciasto połączyć, podzielić na dwie części. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, odcisnąć. Dodać cynamon, cukier 3 łyżki. Wymieszać. Ciasto zetrzeć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyłożyć jabłka. Zetrzeć drugą część ciasta na jabłka.
Piec 1 h w 170 stopniach C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Na koniec zjeść:). Smacznego!
|